Zoals u van ons gewend bent zijn wij gewoon geopend maar hebben maatregelen getroffen zoals het RIVM voorschrijft m.b.t het coronavirus. Daarom is het mogelijk nu ook online een auto te bestellen, echter blijft een bezichtiging of proefrit vooraf natuurlijk ook mogelijk! Bovendien vragen wij indien mogelijk niet te willen wachten tijdens onderhoud & reparaties of bij keuringen en is onze werkplaats niet toegankelijk voor klanten. Bent u verkouden, heeft u griepverschijnselen of koorts blijf dan thuis. Wij wensen iedereen goede gezondheid!
Dagelijks bereikbaar op
telefoon
0485-451213
Voor pechhulp
telefoon
(+31)-(0)88-4357645

Airco Service

Aircoservice: onderhoud voorkomt defecten

Een airco verkoelt en zorgt dat de ramen niet beslaan. U houdt het hoofd koel en hebt beter zicht rondom – wel zo veilig. Daarom is het zaak dat uw airconditioning goed wordt onderhouden. Want een airco die niet regelmatig wordt onderhouden en gereinigd, ruikt op den duur niet zo fris meer. En dat niet alleen, de kans op defecten neemt ook toe.
Wij adviseren u dan ook om elke 2 jaar uw aircosysteem te laten controleren en Ultrasoon te reinigen waarbij alle aanwezige schimmels en bacteriën worden gedood en ter voorkoming van muffe onaangename geurtjes in uw auto.

Belang koudemiddel

Een airco verliest jaarlijks gemiddeld 10% koudemiddel. Dit middel zorgt niet alleen voor koeling, maar ook voor smering van de airco. Door gebrek aan smering tijdens de maximale prestaties die het systeem in de warme maanden moet leveren, kan er ernstige schade ontstaan.

Wij houden uw auto graag koel

Daarom nemen we graag uw airco mee in het reguliere onderhoud. Onze werkplaats beschikt daarvoor over volautomatische diagnoseapparatuur. Hiermee kunnen we elke fout in de elektronica opsporen. Zo helpen we uw aircosysteem koel de zomer door. Onze aircoservice bestaat uit het legen en reinigen van het systeem, vacumeren, olie toevoegen, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel en tot slot vullen met uv-kleurstof.

De airconditioning kan het hele jaar door worden gebruikt. In de lente en zomer om de temperatuur te verlagen. In het najaar en de winter om de lucht te drogen waardoor beslagen ramen kunnen worden voorkomen. Alleen als het onder nul is, heeft u weinig voordeel van uw airco omdat bij vorst de lucht van nature veel droger is.

Steeds meer auto’s zijn voorzien van een airco-systeem. Een nieuwe auto wordt nauwelijks meer verkocht zonder. De eerste paar jaar geen probleem, maar dan? Airco’s gaan stuk, wat meestal hoge reparatiekosten geeft. Oorzaak? Nauwelijks of geen onderhoud gepleegd.

Herkent u één van de volgende klachten?

  • Duurt het lang voordat uw auto aangenaam koel wordt?
  • Niesen, hoesten, tranende ogen?
  • Verbruikt uw auto meer brandstof?
  • Heeft u last van een muffe onaangename geur in uw auto? ( Vraag dan naar onze Ultrasone-reiniging van uw aircosysteem )
  • Wordt uw beslagen voorruit niet snel ontwasemd?

Maak dan binnenkort een afspraak voor controle van uw airconditioning.

Afspraak maken

Wij adviseren uw aircosysteem minimaal elke 2 jaar door ons te laten controleren en ultrasoon te reinigen!