Zoals u van ons gewend bent zijn wij gewoon geopend maar hebben maatregelen getroffen zoals het RIVM voorschrijft m.b.t het coronavirus. Daarom is het mogelijk nu ook online een auto te bestellen, echter blijft een bezichtiging of proefrit vooraf natuurlijk ook mogelijk! Bovendien vragen wij indien mogelijk niet te willen wachten tijdens onderhoud & reparaties of bij keuringen en is onze werkplaats niet toegankelijk voor klanten. Bent u verkouden, heeft u griepverschijnselen of koorts blijf dan thuis. Wij wensen iedereen goede gezondheid!
Dagelijks bereikbaar op
telefoon
0485-451213
Voor pechhulp
telefoon
(+31)-(0)88-4357645

vloetbv

GEEF IEMAND EENS EEN CADEAUBON ALS KADO !

Een origineel Cadeau voor verjaardagen, jubilea etc. en wat altijd van pas komt. U kunt uiteraard zelf de waarde bepalen. Vraag ernaar bij onze receptie.

LEUK OM TE GEVEN, LEUK OM TE KRIJGEN !

ENKELE BELANGRIJKE TIPS VAN UW AUTOBEDRIJF
VLOET AUTOCENTER MILL:

1. HULP BIJ AUTO TE WATER:

– verlichting aan
– gordels los
– open het zijraam (indien niet mogelijk: sla zijruit kapot met life-/ veiligheidshamer
– meteen eruit door de ruit

2. ONDERHOUD AAN UW AIRCO-SYSTEEM:

– regel periodieke (gratis) controles bij ons bedrijf
– gebruikt de airco bewust
– zet de airco regelmatig een paar minuten aan
– zet voor vertrek ramen en deuren open
– de airco niet te koud
– gebruik de airco ook bij regen of in de winter
– zet de airco uit voor de motor uit gaat
– voorkom verstopping van uw airco
– laat uw airco ultrasoon reinigen bij ons bedrijf
– zet de airco uit bij extra gebruik
– lees het instructieboekje van uw airco
– schrik niet van een plasje onder uw auto

3. DE NIEUWE BAND:

De nieuwe (groene)band is een verzamelnaam voor alle autobanden die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hierdoor zijn ze niet alleen veilig (meer grip), maar ook zuinig (lage rolweerstand, daardoor tot wel 3% minder brandstofverbruik) en stiller (2 tot 3 decibel).
De Nieuwe Band is niet een type band van een specifiek merk. Het kan elk type band zijn van elke fabrikant. Zoalng hij maar uitblinkt op het gebied van veiligheid, zuinigheid en stilheid. Wanneer uw banden in goede staat zijn is er geen reden om ze te vervangen. Zijn ze aan vervanging toe? Dan is het verstandig te kiezen voor De Nieuwe Band. Deze band hoeft ook niet duurder te zijn dan uw huidige band maar is beter voor het klimaat, bespaart geld, en zorgt dat Nederland leefbaarder wordt (lager brandstofverbruik veroorzaakt namelijk minder CO2-uitstoot).
Controleer regelmatig uw bandenspanning voor een kortere remweg en een betere wegligging; zo rijdt u een stuk comfortabeler, slijten uw banden minder en bespaart u bovendien brandstof.

4. AUTO MET AANHANGER MAG 90 KM:

Kampeer- en personenauto’s, bestelauto’s met een lichte aanhanger en auto’s met caravan mogen vanaf 1 mei harder rijden.
Vanaf die datum gaat de maximum snelheid voor de genoemde combinaties met 10 km per uur omhoog, van 80 naar 90. Regel is dat de aanhangwagen inclusief belading niet meer dan 3500 kilo mag wegen. Door de verhoging van deze maximumsnelheid worden de snelheidsverschillen tussen auto’s met aanhanger en het overige verkeer kleiner, wat de veiligheid ten goede moet komen.

5. ZWANGERE VROUWEN:

Hun gordel op de gewone manier dienen te dragen. Zorg er wel voor dat de onderste riem onder de buik zit en de diagonale gordel boven de buik zit.

6. KINDERZITJE:

Elk kinderzitje moet voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Die stoeltjes zijn voorzien met een keuringslabel of een keuringssticker met een code ECE 44/03 of 44/04.

7. MOBILITEITSGARANTIE:

Vraag naar onze Bovag pechhulppas (met klantenpas € 15,00 voordeel) met diversen mogelijkheden.

8. NIEUWE THULE FIETSDRAGER VOOR E-BIKES:

De nieuwe Thule EuroPower 916 de eerste fietsdrager ter wereld is die speciaal voor zware electrische fietsen is gemaakt.
Geschikt voor twee fietsen. Geschikt voor ATB wielen en frames (22-80 mm). Slot op fietsklem en trekhaak. Laadvermogen van maar liefst 60 kg. Kantelfunctie met voetbediening. Grote kantelhoek voor goed bereikbaarheid van kofferruimte. Optioneel met oprijgoot (€ 25,-). TÜV gekeurd. 5 jaar garantie !
NU BIJ ONS LEVERBAAR

9. KLANTENPAS VAN VLOET AUTOCENTER MILL BIED U VEEL EXTRA’S EN VOORDEEL:

Nu nog meer voordeel met onze eigen klantenpas voor alle klanten bij zowel ons nieuwe Esso-tankstation als ook bij alle onderhoud- en reparatiewerkzaamheden bij ons Autocenter. U kunt hem gratis afhalen bij ons autobedrijf aan de Langenboomseweg 56a te Mill. Kijk voor meer informatie op deze site bij de rubriek KLANTENPAS.

VLOET. GEEFT MEER VOORDEEL !

10. AUTOVERZEKERING:

Vraag bij ons bedrijf vrijblijvend naar de nieuwe voordelige autoverzekeringen van Bovag of Bosch
die bij u past.
De enige verzekeringen met kwaliteit.

11. VLOET RELATIEREGELING BIJ BEZOEK AAN WERKPLAATS:

Bij een bezoek aan onze werkplaats voor iedereen een GRATIS waardebon voor 10% extra korting voor u zelf en de door u aangebrachte nieuwe relatie op de volgende factuur bij een bezoek aan onze werkplaats !

12. ELK JAAR EEN GRATIS VAKANTIECHECK / WINTERCHECK MET ONZE KLANTENPAS:

Nu de Bovag-VakantieCheck en Wintercheck t.w.v € 25,- excl. btw GRATIS !

13. IK GA OP VAKANTIE EN NEEM ME ………. 
(Kijk ook bij ons tip nummer 23. voor aanvullende informatie!)

Het blijft spannend: de auto in orde maken voor de Grote Reis naar uw vakantiebestemming. Jammer alleen dat er vaak zo weinig tijd is. Op het werk moet er van alles af, het gras moet nog gemaaid, de koffers moeten worden gepakt… Tijd om op uw gemak een checklist voor de auto te maken is er niet. En daarmee mist u het plezier van dat laatste vinkje zetten en zeker weten dat u echt aan alles hebt gedacht.
Vloet helpt u een handje. En voorkomt zo dat u halverwege de Autoroute du Soleil uitroept: ‘Wat stom, hoe kon ik nou vergeten om…’ Met de Checklist Buitenland van Vloet vergeet u helemaal niets. Van reisverzekering, lifehammer tot vliegenspons: het staat er allemaal op om door u meegenomen of geregeld te worden.
O ja, zet het nummer + 31 88 4357645 vast in uw telefoon. Daarmee belt u de Bosch Pechhulpdienst die wordt aangeboden door Vloet Autocenter Mill bij onderhoud. Maar uiteraard horen we liever niet van u voor u weer veilig en uitgerust thuis bent. Vloet wenst u alvast een heerlijke en ontspannen vakantie toe. Tot slot nog één tip. Gaat u naar Zwitserland? Koop uw vignet dan aan de grens. De rij ‘Mit Vignette’ is altijd langer dan ‘Ohne Vignette!’

Hieronder staat speciaal voor u de Buitenland Checklist van Vloet!

Controle voor vertrek:

 • Verlichting van auto en caravan
 • Oliepeil
 • Koelvloeistof
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Bandenspanning inclusief reserveband en eventueel caravan
 • Trekhaakaansluiting

Belangrijke papieren om mee te nemen:

 • Rijbewijs
 • Autopapieren: kentekenbewijs en groene kaart (eventueel ook van de caravan)
 • Schadeformulier
 • Belangrijke telefoonnummers (Vloet Bosch Pechhulp + 31 88 00 66 000)
 • Wegenkaarten / navigatiesysteem
 • Lijst met dealeradressen auto/caravan buitenland
 • Reisverzekering

Voor uw auto*:

 • Reservesleutel
 • Reserveband
 • Reserve motorolie
 • Krik
 • Reservelampjes
 • Reserve koelvloeistof
 • Sleepkabel
 • Startkabels
 • Wielsleutel
 • Sneeuwkettingen
 • Accessoire voor veiligheidswielmoer
 • Werkhandschoenen
 • Zekeringen
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Instructieboekje

* LET OP ! Bij een grote onderhoudsbeurt voeren wij de VakantieCheck geheel GRATIS voor u uit !

Voor uw veiligheid:

 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje
 • Lifehammer
 • Verbandtrommel
 • Brandblusser

Extra:

 • Parkeerschijf
 • Vignetten (afhankelijk van uw vakantieland)
 • Zaklamp
 • Paraplu
 • Vliegenspon

14. VRAAG NAAR DE GRATIS EUROPESE BRANDSTOFWIJZER VOOR VAKANTIEGANGERS:

De Brandstofwijzer is een handige draaischijf die helpt voorkomen dat automobilisten verkeerd tanken in het buitenland. Alle klanten van Vloet Autocenter Mill en Esso Mill kunnen gratis een brandstofwijzer bij ons afhalen (Langenboomseweg 56a te Mill) om u wegwijs te maken in de wereld van Europese brandstofnamen.
De Brandstofwijzer zet per Europees land de gangbare brandstofsoorten duidelijk op een rijtje en behoedt vakantiegangers zo voor fouten. Dit is deels te wijten aan het taalprobleem: wat in Nederland Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super. Met de Brandstofwijzer behoedt u uw klanten voor reparatiekosten die op kunnen lopen tot 5.000 euro per auto.

15. ONDERHOUD EN REPARATIE MET BEHOUD VAN FABRIEKSGARANTIE:

Indien een klant een (nieuwe) bedrijfs-/personenauto heeft gekocht bij de dealer, mag hij het onderhoud bij een onafhankelijk autobedrijf laten uitvoeren zonder dat de garantie in gevaar komt. Dit was reeds het geval, maar volgt ook nog eens uit de nieuwe Europese regeling die onlangs is ingegaan.
De ANWB legt de nieuwe Europese regels uit aan haar leden in de Autokampioen van augustus 2010 en wijst op de volgende zaken:
– Het onafhankelijke autobedrijf kan reparaties uitvoeren zonder dat de garantie vervalt
– Het onafhankelijke autobedrijf heeft beschikking over alle technische informatie van autofabrikanten
– Het onafhankelijke autobedrijf kan een reparatie uitvoeren omdat het over onderdelen en apparatuur beschikt
Consumenten worden door de ANWB opgeroepen in actie te komen indien merkdealers zich niet aan de nieuwe regels houden. Doe hier uw voordeel mee! Indien de dealer verklaart dat de garantie vervalt doordat u uw auto in onderhoud heeft (gehad) bij een onafhankelijk (universeel) autobedrijf; en voor klachten over deze dealer u te attenderen op het (ANWB)meldpunt belangenbehartiging@anwb.nl.
o.v.v consumentenbeperking. De ANWB is tevreden met de nieuwe regeling, die de eerlijke concurrentie tussen garagebedrijven bevordert. Recent onderzoek met de Duitse zusterorganisatie laat zien dat prijzen bij een dealer 30 tot 40 procent duurder zijn zonder dat daarbij een duidelijk kwaliteitsverschil kan worden aangetoond.

16. VLOET EERSTE AUTOBEDRIJF IN NEDERLAND MONROE SAFETY EXPERT PREMIUM:

Schokdempers = veiligheid en de weg wordt een stuk veiliger.
Monroe = veiligheid ! ….. Denk aan u gezin
Met een snelheid van 50 km/u, en met 50% versleten schokdempers, wordt de REMWEG met 2,6 m verlengd ! Genoeg om een ongeval te veroorzaken. Verhoogt de kans op AQUAPLANNING op een nat wegdek met 15% en verlengt tevens de remafstand met 6 meter ! verhoogt de BANDENSLIJTAGE met meer dan 7%, waardoor het wegcontact vermindert; vermindert de STABILITEIT in de bochten en veroorzaakt zijwindgevoeligheid, verlengt de REACTIETIJD van de automobilist met 26%. En door het deinen van de koplampen kan een tegenliggers worden VERBLINDEN !
Voor controle van uw schokdempers of informatie kijk bij onze rubriek werkplaats op deze site !

17. NU 10% EXTRA KORTING MET DE UNIEKE VLOET AUTOCENTER MILL SPONSOR ACTIE:

Met de grandioze Vloet Autocenter Mill Sponsor Actie© kunt u extra geld binnenhalen om uw eigen portemonnee en tevens de clubkas van uw favoriete vereniging, stichting of goed doel flink te spekken; en het kost u helemaal niets !

Voor meer informatie kijk op deze website onder de rubriek SPONSERING

18. VERWIJDEREN VOGELPOEP

vloetbv
Daar heeft u veel water voor nodig. Week het eerst los en ga dan pas met de spons aan de slag. Daarmee voorkomt u krassen in de lak.

 • Verwijder de uitwerpselen zo snel mogelijk.
 • Gebruik een zachte vochtige doek.
 • Als de uitwerpselen droog en moeilijk te verwijderen zijn, leg er dan 10 minuten een vochtige doek op om de uitwerpselen zachter te maken.
 • Zet de auto regelmatig in de was. Dat beschermt de lak en geeft vogelpoep minder kans zich in te vreten.

19. 3 REDENEN OM NOOIT MEER OLIEVERVERSING UIT TE STELLEN!

Vraag je je af waarom het zo belangrijk is om olie op regelmatige basis te verversen?
Hier zijn enkele redenen die je zullen overtuigen om het nooit meer lang uit te stellen.

Verontreinigde Olie

Hoewel de moderne smeermiddelen additieven bevatten die de motor schoon houden, zullen na verloop van tijd toch bepaalde onzuiverheden, afkomstig van het verbrandingsproces, in de motorolie terechtkomen.
Deze roetdeeltjes kunnen afzettingen vormen en het filter verstoppen.

Te dikke olie
Wanneer het niveau van additieven in een olie daalt, is de olie niet langer in staat om roetpartikels op te lossen en zuren te neutraliseren. Daardoor wordt de olie dikker, wat betekent dat ze niet langer alle verschillende motoronderdelen kan bereiken, of hier veel te veel tijd voor nodig heeft. Hierdoor zal meer wrijving ontstaan, waardoor de motor kan oververhitten en beschadigingen kan oplopen.

Motor niet langer beschermd
Dankzij de nieuwste innovatieve additievenpakketten bevat motorolie van tegenwoordig bepaalde chemische componenten die de motor beschermen tegen schade zoals slijtage, corrosie etc. Wanneer deze componenten worden afgebroken zal de olie niet langer bijdrage tot de bescherming van de motor, waardoor deze vatbaar wordt voor corrosie en roest.

Kortom, het uitstellen van olieverversing versnelt het slijtageproces van de motor, wat op termijn een hoop geld kan kosten!

Het kiezen van de juiste olie en het regelmatig verversen van deze olie, zal de levensduur van het voertuig significant verlengen.

20. WAT IS EEN SYNTHETISCHE OLIE?

Dankzij smeermiddelen kan de motor blijven draaien. Daarom wordt er ook rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van een motor. Uw motor is een complexe machine met honderden bewegende delen die verschillende temperaturen en belastingen moeten doorstaan. De olie die u kiest, moet al die omstandigheden aankunnen om uw motor te kunnen beschermen tegen slijtage, corrosie, vuil en bezinksel.

Smeermiddelen hebben een grote invloed op: de prestaties, het brandstofverbruik en de uitlaatgassen.
Smeermiddelen: beschermen tegen slijtage, houden de motor schoon, laten de motor langer meegaan.

Een synthetisch smeermiddel bevat meer hooggeraffineerde basisoliën dan conventionele minerale oliën, en biedt superieure bescherming en prestaties. Synthetische motorolie heeft een aantal voordelen die uw motor jarenlang optimaal laten presteren.

Waarom zijn synthetische smeermiddelen zo goed?

Synthetische olie, en in het bijzonder Mobil 1™, is robuuster. Daarmee bedoelen we dat het beter verpompbaar is bij lage temperaturen, stabieler is bij hoge temperaturen en beter beschermt tegen bezinksel. Deze voordelen zorgen ervoor dat de motor minder snel slijt, minder brandstof verbruikt en langer meegaat.

Synthetische oliën worden speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden in moderne motoren. Ze zijn beter vloeibaar dan traditionele minerale olie. Het grootste voordeel is dat ze de motor beter beschermen. Wanneer een motor wordt gestart, heeft minerale olie eerst wat tijd nodig om te circuleren en ontstaat er dus wrijving tussen niet-gesmeerde onderdelen. Dit leidt tot slijtage. Synthetische smeermiddelen daarentegen beginnen meteen te circuleren en beschermen alle bewegende motoronderdelen.

Synthetische oliën komen ook de brandstofbesparing ten goede. Wanneer een motor tijdens een rit warm wordt, worden minerale oliën dikker en bewegen ze trager, waardoor de motor meer verbruikt en minder efficiënt wordt. Omdat synthetische oliën sneller werken, bereikt de motor sneller zijn maximale efficiëntie.

Ander voordeel van synthetische smeermiddelen is dat ze schoner en milieuvriendelijker zijn. Ze beperken uitlaatgassen in vergelijking met conventionele minerale oliën. Die laatste bevatten ook meer onzuiverheden zoals zwavel, reactieve en onstabiele koolwaterstoffen en andere ongewenste vervuilende stoffen die niet helemaal verwijderd kunnen worden via het conventioneel raffineren van aardolie.

De belangrijke conclusie is dus dat synthetische smeermiddelen minerale oliën gemakkelijk overtreffen. Als 100% synthetische olie biedt Mobil 1 grote voordelen tegenover conventionele motoroliën.

21. BRANDSTOF EURO 95 VERVANGEN VOOR BRANDSTOF E10:

Voor ongeveer 10% van het wagenpark is brandstof E10 NIET geschikt, doe hier de E10check:

http://www.e10check.nl/

De invoering van E10 staat voor de deur, de gevolgen voor u als klant zijn echter minimaal. Aan deze benzine is tot maximaal 10% bio-ethanol toegevoegd. E10 is benzine waar tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol in zit. Bio-ethanol is alcohol gemaakt uit afval en/of landbouwgewassen. Het is een biobrandstof en moet voldoen aan Europese duurzaamheidsregels. De ‘E’ staat voor bio-ethanol. De 10 staat voor het maximale percentage. E10 is alleen geschikt voor benzinevoertuigen. Dit zorgt voor CO2-reductie en is daarmee goed voor het klimaat. Door biobrandstof toe te voegen zijn minder fossiele brandstoffen nodig en dat helpt de CO2-uitstoot te verminderen. Meer dan 9 op de 10 benzinevoertuigen kan rijden op E10. Voor de voertuigen die dat niet kunnen is er voldoende aanbod aan andere benzine. Controleer of uw auto op E10 kan rijden in de handleiding van uw auto, binnenkant van de tankklep of vraag het uw garagehouder. Bij twijfel adviseren wij u om Super Plus 98 te tanken.

22. WAAROM JE BRANDSTOFTANK ALTIJD VOOR EEN KWART GEVULD MOET ZIJN?

Iedereen kent mensen in hun omgeving die het doen, of misschien doe je het zelf ook wel: zo lang mogelijk doorrijden met een tank benzine of diesel. En het kan, want de moderne auto geeft exact aan hoeveel kilometer je nog kunt rijden en zelfs als de auto aangeeft dat je nog nul kilometer kunt rijden, houdt ‘ie het in de regel nog wel een aantal kilometers vol.

Handig is het echter niet, vinden ze bij de ANWB. Want wanneer je stilvalt met een oudere dieselmotor, is het niet altijd een kwestie van even met een jerrycan een paar liter erbij gooien en rijden maar. ,,Na het leegrijden van de tank en daarna weer vullen van de tank zullen veel diesels, na 15 tot 20 seconden doorstarten wel weer aanslaan”, aldus een woordvoerder. ,,Wanneer dat niet lukt, moet de motor eerst ontlucht worden en daar moet een expert aan te pas komen.”

Maar ook met een benzinemotor is het geen goed idee om op de laatste dampen naar de benzinepomp te rijden. De brandstofpomp kan volgens experts beschadigen door oververhitting. De benzine in de brandstoftank werkt namelijk als koeling voor de brandstofpomp, maar wanneer de benzine bijna op is, zal de brandstofpomp ook lucht aanzuigen. Dit kan zorgen voor oververhitting en beschadiging.

De belangrijkste reden om je tank altijd voor minimaal een kwart gevuld te houden, is dat vuil en vettigheid uit de brandstof zich verzamelt op de bodem van de tank. ,,Je moet van leeg rijden daarom geen gewoonte maken”, zegt Tom Huyskens van de Bovag. ,,Net als bij wijn zit er onder in de tank bezinksel van de brandstof, maar ook andere resten. Als je het niet op tijd bijvult, wordt dit residu opgeslurpt door de brandstofpomp en dat kan voor grote schade zorgen.”

23. BINNEN EUROPA: WAT MOET IK VERPLICHT IN DE AUTO MEE?

Binnen Europa heeft ieder land zijn eigen verkeersregels. Dat wil zeggen dat in ieder land de verplichte items voor de auto anders kunnen zijn. Verplichte items waaronder een gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesje, reservelampjes en een brandblusser. Hieronder vind je per land een overzicht van de zaken die verplicht in je auto moeten liggen:

 • België: een gevarendriehoek, verbanddoos en brandblusser voor auto’s met een Belgisch kenteken en een veiligheidshesje voor de bestuurder.
 • Bulgarije: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, verbanddoos en een brandblusser.
 • Cyprus: twee gevarendriehoeken.
 • Nederland: een gevarendriehoek indien de alarmlichten het niet doen.
 • Denemarken: veiligheidshesje.
 • Duitsland: gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesjes voor auto’s met een Duits kenteken.
 • Frankrijk: gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een alcoholtest.
 • Griekenland: verbanddoos, gevarendriehoek en een brandblusser.
 • Hongarije: verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Italië: gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Kroatië: verbanddoos, twee gevarendriehoeken bij een aanhanger, veiligheidshesjes en reservelampjes met uitzondering van auto’s met xenon, neon of LED.
 • Litouwen: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, verbanddoos en een brandblusser.
 • Luxemburg: gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Monaco: gevarendriehoek en een veiligheidshesje voor de bestuurder.
 • Montenegro: gevarendriehoek, veiligheidshesje voor de bestuurder, verbanddoos en reservelampen.
 • Noorwegen: gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor auto’s met een Noors kenteken.
 • Oekraïne: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, verbanddoos en een brandblusser.
 • Oostenrijk: verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Polen: gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een brandblusser.
 • Portugal: gevarendriehoek voor auto’s met een Portugees kenteken en veiligheidshesjes.
 • Roemenië: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, verbanddoos en een brandblusser.
 • San Marino: gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Slovenië: verbanddoos en reservelampjes voor auto’s met een Sloveens kenteken, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Slowakije: verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Spanje: twee gevarendriehoeken voor auto’s met een Spaans kenteken en veiligheidshesjes.
 • Tsjechië: verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes.
 • Turkije: verbanddoos en twee gevarendriehoeken.
 • Wit-Rusland: gevarendriehoek, veiligheidshesjes, verbanddoos en een brandblusser.
 • Zweden: gevarendriehoek voor auto’s met een Zweeds kenteken.
 • Zwitserland: gevarendriehoek.

Met je auto op vakantie buiten Europa?

Ga je met auto buiten Europa op vakantie? Dan kun je via de website van de ANWB een compleet overzicht per land vinden van de verplichte zaken die je in je auto moeten liggen.