Dagelijks bereikbaar op
telefoon
0485-451213
Voor pechhulp
telefoon
088-006 6000

vloetbv

GEEF IEMAND EENS EEN CADEAUBON ALS KADO !

Een origineel Cadeau voor verjaardagen, jubilea etc. en wat altijd van pas komt. U kunt uiteraard zelf de waarde bepalen. Vraag ernaar bij onze receptie.

LEUK OM TE GEVEN, LEUK OM TE KRIJGEN !

ENKELE BELANGRIJKE TIPS VAN UW AUTOBEDRIJF
VLOET AUTOCENTER MILL:

1. HULP BIJ AUTO TE WATER:

– verlichting aan
– gordels los
– open het zijraam (indien niet mogelijk: sla zijruit kapot met life-/ veiligheidshamer
– meteen eruit door de ruit

2. ONDERHOUD AAN UW AIRCO-SYSTEEM:

– regel periodieke (gratis) controles bij ons bedrijf
– gebruikt de airco bewust
– zet de airco regelmatig een paar minuten aan
– zet voor vertrek ramen en deuren open
– de airco niet te koud
– gebruik de airco ook bij regen of in de winter
– zet de airco uit voor de motor uit gaat
– voorkom verstopping van uw airco
– laat uw airco ultrasoon reinigen bij ons bedrijf
– zet de airco uit bij extra gebruik
– lees het instructieboekje van uw airco
– schrik niet van een plasje onder uw auto

3. DE NIEUWE BAND:

De nieuwe (groene)band is een verzamelnaam voor alle autobanden die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hierdoor zijn ze niet alleen veilig (meer grip), maar ook zuinig (lage rolweerstand, daardoor tot wel 3% minder brandstofverbruik) en stiller (2 tot 3 decibel).
De Nieuwe Band is niet een type band van een specifiek merk. Het kan elk type band zijn van elke fabrikant. Zoalng hij maar uitblinkt op het gebied van veiligheid, zuinigheid en stilheid. Wanneer uw banden in goede staat zijn is er geen reden om ze te vervangen. Zijn ze aan vervanging toe? Dan is het verstandig te kiezen voor De Nieuwe Band. Deze band hoeft ook niet duurder te zijn dan uw huidige band maar is beter voor het klimaat, bespaart geld, en zorgt dat Nederland leefbaarder wordt (lager brandstofverbruik veroorzaakt namelijk minder CO2-uitstoot).
Controleer regelmatig uw bandenspanning voor een kortere remweg en een betere wegligging; zo rijdt u een stuk comfortabeler, slijten uw banden minder en bespaart u bovendien brandstof.

4. SLOOPREGELING: Deze is helaas beeindigd !

5. AUTO MET AANHANGER MAG 90 KM:

Kampeer- en personenauto’s, bestelauto’s met een lichte aanhanger en auto’s met caravan mogen vanaf 1 mei harder rijden.
Vanaf die datum gaat de maximum snelheid voor de genoemde combinaties met 10 km per uur omhoog, van 80 naar 90. Regel is dat de aanhangwagen inclusief belading niet meer dan 3500 kilo mag wegen. Door de verhoging van deze maximumsnelheid worden de snelheidsverschillen tussen auto’s met aanhanger en het overige verkeer kleiner, wat de veiligheid ten goede moet komen.

6. ZWANGERE VROUWEN:

Hun gordel op de gewone manier dienen te dragen. Zorg er wel voor dat de onderste riem onder de buik zit en de diagonale gordel boven de buik zit.

7. KINDERZITJE:

Elk kinderzitje moet voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Die stoeltjes zijn voorzien met een keuringslabel of een keuringssticker met een code ECE 44/03 of 44/04.

8. MOBILITEITSGARANTIE:

Vraag naar onze BCS-pechhulppas (met klantenpas € 15,00 voordeel) met diversen mogelijkheden.

9. NIEUWE THULE FIETSDRAGER VOOR E-BIKES:

De nieuwe Thule EuroPower 916 de eerste fietsdrager ter wereld is die speciaal voor zware electrische fietsen is gemaakt.
Geschikt voor twee fietsen. Geschikt voor ATB wielen en frames (22-80 mm). Slot op fietsklem en trekhaak. Laadvermogen van maar liefst 60 kg. Kantelfunctie met voetbediening. Grote kantelhoek voor goed bereikbaarheid van kofferruimte. Optioneel met oprijgoot (€ 25,-). TÜV gekeurd. 5 jaar garantie !
NU BIJ ONS LEVERBAAR

10. AUTOGEBRUIK STATIONAIR

Doorsnee auto reed in 2014 13.011 km per jaar

11. KLANTENPAS VAN VLOET AUTOCENTER MILL BIED U VEEL EXTRA’S EN VOORDEEL:

Nu nog meer voordeel met onze eigen klantenpas voor alle klanten bij zowel ons nieuwe Esso-tankstation als ook bij alle onderhoud- en reparatiewerkzaamheden bij ons Autocenter. U kunt hem gratis afhalen bij ons autobedrijf aan de Langenboomseweg 56a te Mill. Kijk voor meer informatie op deze site bij de rubriek KLANTENPAS.

VLOET. GEEFT MEER VOORDEEL !

12. AUTOVERZEKERING:

Vraag bij ons bedrijf vrijblijvend naar de nieuwe voordelige autoverzekeringen van Bovag of Bosch
die bij u past.
De enige verzekeringen met kwaliteit.

13. THULE TOPKWALITEIT:

De ADAC, de duitse zusterorganisatie van de ANWB en grootste vereniging van auto-eigenaren in Europa, en de ANWB hebben onlangs de Thule Pacific 600 dakkoffer en de Thule CLO-10 sneeuwkettingen uitgeroepen tot de beste getest produkten van het jaar.

14. VLOET RELATIEREGELING BIJ BEZOEK AAN WERKPLAATS:

Bij een bezoek aan onze werkplaats voor iedereen een GRATIS waardebon voor 10% extra korting voor u zelf en de door u aangebrachte nieuwe relatie op de volgende factuur bij een bezoek aan onze werkplaats !

15. ELK JAAR EEN GRATIS VAKANTIECHECK / WINTERCHECK MET ONZE KLANTENPAS:

Nu de Bovag-VakantieCheck en Wintercheck t.w.v € 22,50 excl. btw GRATIS !

16. IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE…………

Het blijft spannend: de auto in orde maken voor de Grote Reis naar uw vakantiebestemming. Jammer alleen dat er vaak zo weinig tijd is. Op het werk moet er van alles af, het gras moet nog gemaaid, de koffers moeten worden gepakt… Tijd om op uw gemak een checklist voor de auto te maken is er niet. En daarmee mist u het plezier van dat laatste vinkje zetten en zeker weten dat u echt aan alles hebt gedacht.
Vloet helpt u een handje. En voorkomt zo dat u halverwege de Autoroute du Soleil uitroept: ‘Wat stom, hoe kon ik nou vergeten om…’ Met de Checklist Buitenland van Vloet vergeet u helemaal niets. Van reisverzekering, lifehammer tot vliegenspons: het staat er allemaal op om door u meegenomen of geregeld te worden.
O ja, zet het nummer + 31 88 00 66 000 vast in uw telefoon. Daarmee belt u de Bosch Pechhulpdienst die geheel GRATIS wordt aangeboden door Vloet Autocenter Mill bij onderhoud. Maar uiteraard horen we liever niet van u voor u weer veilig en uitgerust thuis bent. Vloet wenst u alvast een heerlijke en ontspannen vakantie toe. Tot slot nog één tip. Gaat u naar Zwitserland? Koop uw vignet dan aan de grens. De rij ‘Mit Vignette’ is altijd langer dan ‘Ohne Vignette!’

Hieronder staat speciaal voor u de Buitenland Checklist van Vloet!

Controle voor vertrek:

 • Verlichting van auto en caravan
 • Oliepeil
 • Koelvloeistof
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Bandenspanning inclusief reserveband en eventueel caravan
 • Trekhaakaansluiting

Belangrijke papieren om mee te nemen:

 • Rijbewijs
 • Autopapieren: kentekenbewijs en groene kaart (eventueel ook van de caravan)
 • Schadeformulier
 • Belangrijke telefoonnummers (Vloet Bosch Pechhulp + 31 88 00 66 000)
 • Wegenkaarten / navigatiesysteem
 • Lijst met dealeradressen auto/caravan buitenland
 • Reisverzekering

Voor uw auto*:

 • Reservesleutel
 • Reserveband
 • Reserve motorolie
 • Krik
 • Reservelampjes
 • Reserve koelvloeistof
 • Sleepkabel
 • Startkabels
 • Wielsleutel
 • Sneeuwkettingen
 • Accessoire voor veiligheidswielmoer
 • Werkhandschoenen
 • Zekeringen
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Instructieboekje

* LET OP ! Bij een grote onderhoudsbeurt voeren wij de VakantieCheck geheel GRATIS voor u uit !

Voor uw veiligheid:

 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje
 • Lifehammer
 • Verbandtrommel
 • Brandblusser

Extra:

 • Parkeerschijf
 • Vignetten (afhankelijk van uw vakantieland)
 • Zaklamp
 • Paraplu
 • Vliegenspon

17. VRAAG NAAR DE GRATIS EUROPESE BRANDSTOFWIJZER VOOR VAKANTIEGANGERS:

De Brandstofwijzer is een handige draaischijf die helpt voorkomen dat automobilisten verkeerd tanken in het buitenland. Alle klanten van Vloet Autocenter Mill en Esso Mill kunnen gratis een brandstofwijzer bij ons afhalen (Langenboomseweg 56a te Mill) om u wegwijs te maken in de wereld van Europese brandstofnamen.
De Brandstofwijzer zet per Europees land de gangbare brandstofsoorten duidelijk op een rijtje en behoedt vakantiegangers zo voor fouten. Dit is deels te wijten aan het taalprobleem: wat in Nederland Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super. Met de Brandstofwijzer behoedt u uw klanten voor reparatiekosten die op kunnen lopen tot 5.000 euro per auto.

18. ONDERHOUD EN REPARATIE MET BEHOUD VAN FABRIEKSGARANTIE:

Indien een klant een (nieuwe) bedrijfs-/personenauto heeft gekocht bij de dealer, mag hij het onderhoud bij een onafhankelijk autobedrijf laten uitvoeren zonder dat de garantie in gevaar komt. Dit was reeds het geval, maar volgt ook nog eens uit de nieuwe Europese regeling die onlangs is ingegaan.
De ANWB legt de nieuwe Europese regels uit aan haar leden in de Autokampioen van augustus 2010 en wijst op de volgende zaken:
– Het onafhankelijke autobedrijf kan reparaties uitvoeren zonder dat de garantie vervalt
– Het onafhankelijke autobedrijf heeft beschikking over alle technische informatie van autofabrikanten
– Het onafhankelijke autobedrijf kan een reparatie uitvoeren omdat het over onderdelen en apparatuur beschikt
Consumenten worden door de ANWB opgeroepen in actie te komen indien merkdealers zich niet aan de nieuwe regels houden. Doe hier uw voordeel mee! Indien de dealer verklaart dat de garantie vervalt doordat u uw auto in onderhoud heeft (gehad) bij een onafhankelijk (universeel) autobedrijf; en voor klachten over deze dealer u te attenderen op het (ANWB)meldpunt belangenbehartiging@anwb.nl.
o.v.v consumentenbeperking. De ANWB is tevreden met de nieuwe regeling, die de eerlijke concurrentie tussen garagebedrijven bevordert. Recent onderzoek met de Duitse zusterorganisatie laat zien dat prijzen bij een dealer 30 tot 40 procent duurder zijn zonder dat daarbij een duidelijk kwaliteitsverschil kan worden aangetoond.

19. VLOET EERSTE AUTOBEDRIJF IN NEDERLAND MONROE SAFETY EXPERT PREMIUM:

Schokdempers = veiligheid en de weg wordt een stuk veiliger.
Monroe = veiligheid ! ….. Denk aan u gezin
Met een snelheid van 50 km/u, en met 50% versleten schokdempers, wordt de REMWEG met 2,6 m verlengd ! Genoeg om een ongeval te veroorzaken. Verhoogt de kans op AQUAPLANNING op een nat wegdek met 15% en verlengt tevens de remafstand met 6 meter ! verhoogt de BANDENSLIJTAGE met meer dan 7%, waardoor het wegcontact vermindert; vermindert de STABILITEIT in de bochten en veroorzaakt zijwindgevoeligheid, verlengt de REACTIETIJD van de automobilist met 26%. En door het deinen van de koplampen kan een tegenliggers worden VERBLINDEN !
Voor controle van uw schokdempers of informatie kijk bij onze rubriek werkplaats op deze site !

20. WELKE AUTO’S VALLEN BUITEN DE BPM-VRIJSTELLING:

BOVAG heeft de gevolgen geanalyseerd van de Autobrief van staatssecretaris Frans Weekers. De voorstellen voor de autobelastingen daarin, worden dit najaar vastgelegd in wetgeving in de vorm van het Belastingplan 2012.
Een belangrijk gevolg van de plannen van Weekers is dat van de 54 modellen die nu zijn vrijgesteld van BPM, er per 1 juli 2012 nog maar 24 overblijven. Daarna vervalt voor 9 modellen de vrijstelling per 1 juli 2013. Van de auto’s die nu BPM-vrij zijn, blijven per 1 juli 2015 alleen de elektrische auto’s en de Opel Ampera/Chevrolet Volt (elektrisch met range-extender) nog over. Natuurlijk is het wel zo dat er de komende jaren weer nieuwe, schonere modellen op de markt komen. De overheid gaat er vanuit dat het aanbod aan nieuwe auto’s elk jaar gemiddeld 3,4 procent minder CO2 zal uitstoten. Maar ook dan zal het aantal belastingvrije uitvoeringen de komende jaren flink dalen. De overheid verwacht dat in 2015 het aandeel BPM-vrije auto’s in de nieuwverkopen is teruggebracht tot 10 à 12 procent.
Vanaf 1 juli 2012 zullen overigens de ‘belastingvrijgestelde’ dieselauto’s wel een BPM-brandstoftoeslag betalen per gram, vanaf 70 gr/km CO2. Dat betekent bijvoorbeeld voor het VAG-trio een bedrag van 19 x 40 = € 760 in 2012. Dat bedrag verdubbelt tussen 2012 en 2015. Een lijst van BPM-vrije modellen per 1 juli 2012 en verder kunnen eventuele belangstellende opvragen bij ons bedrijf.

21. RABOBANK PIN-PASSEN:

Mocht uw Rabobank pin-pas op ons tankstation misschien weigeren vraag dan gratis een nieuwe pas aan bij uw bank. Omdat de EMV-chip op uw Rabobankpas die gebruikt wordt bij het nieuwe pinnen op ons tankstation niet juist is geprogrammeerd door de Rabobank zou het mogelijk kunnen zijn dat deze weigert. Zodra u een nieuwe bankpas heeft ontvangen is dit probleem opgelost en kunt u weer zonder problemen ook met uw Rabobank pin-pas tanken op ons tankstation.

22. NU 15% EXTRA KORTING MET DE UNIEKE VLOET AUTOCENTER MILL SPONSOR ACTIE:

Met de grandioze Vloet Autocenter Mill Sponsor Actie© kunt u extra geld binnenhalen om uw eigen portemonnee en tevens de clubkas van uw favoriete vereniging, stichting of goed doel flink te spekken; en het kost u helemaal niets !

Voor meer informatie kijk op deze website onder de rubriek SPONSERING

23. VOORHEEN AUTO MOTORRIJTUIGENBELASTING VRIJ MAAR VANAF 2014 NIET MEER :

De belastingdienst int de wegenbelasting per 3 maanden. De afgelopen jaren heeft u geen aanslagen ontvangen, maar uw auto loopt fictief wel mee in de drie maand cyclus. U ontvangt de aanslag dus pas wanneer uw cyclus weer start, dit is dus ergens in het eerste kwartaal (dus voor 31-3).

Voorbeeld: u kocht uw auto op 8 mei, dan zou u vanaf die datum normaal wegenbelasting betaald hebben. Vervolgens 3 maanden later op 8 augustus en 8 november. In 2014 zal de eerste aanslag dan volgen, weer drie maanden later op 8 februari.

U hoeft dus niets te doen, uiterlijk 31 maart heeft u de aanslag in huis.
Heeft u een auto met hybride aandrijving? Dan krijgt u korting op de wegenbelasting.

Bron: Belastingdienst

24. VEROUDERDE TRAJECTCONTROLES

De trajectcontroles langs veel snelwegen staan sinds eind 2013 uit. Reden: de apparatuur is verouderd en moet worden vervangen. Een update! Begin maart bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving in De Telegraaf dat een aantal vaste controles zijn uitgezet, te weten:

– A4 bij Nieuw-Vennep
– A12 bij Den Haag
– A12 bij Utrecht
– A58 bij Roosendaal
– N62 bij Terneuzen
– N256 bij Zierikzee

Vier leveranciers, waaronder Siemens en CSC, zijn in de race voor het leveren van nieuwe systemen. Het plaatsen en in gebruik nemen daarvan gebeurt zeker niet voor 2015.

Deeltraject
Ook deeltrajecten van de A10, A20 en A13 zijn uitgeschakeld (geweest) vanwege technische aanpassingen. Daar gaat de schakelaar dit jaar echter weer ‘aan’ en komt zo nodig ook de trajectcontrolebebording terug. Bij de A20 is dat inmiddels het geval: tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein is de apparatuur aangepast aan de variabele snelheidslimieten (80 en 100 km-zones). Daar is weer 24 uur per dag controle.

Welke werken wél?
Actueel overzichten van trajectcontroles zijn onder meer te vinden op www.flitsers.nl/trajectcontrole, op www.flitsmeister.nl en op www.nu.nl/tag/trajectcontrole. Maar let op: informatie op websites kan snel verouderen. Het beste is: let zelf goed op de weg, op de bebording, én op de snelheid!

25. BIJTELLING AUTO VAN DE ZAAK 2015 – nieuwe CO2 grenzen

Schaft u als werknemer in 2015 een nieuwe auto aan? Dan krijgt u met nieuwe CO2-normen te maken. Per 1 januari 2015 gelden namelijk nieuwe CO2-normen voor de bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak.

De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Heeft u een auto met een lagere CO2-uitstoot, dan krijgt u korting op de bijtelling. In onderstaande tabel ziet u de CO2-grenzen 2014 – 2015.

Het kabinet heeft de CO2-grenzen aangepast, omdat steeds meer auto’s in de lagere bijtelling terecht kwamen. Per 2015 zal dit hoogst waarschijnlijk ook het geval zijn. Het bijtellingspercentage geldt dan gedurende een periode van zestig maanden.

CO2 grenzen (in gram per kilometer)

Per 1-1-2014 Per 1-1-2015
EV (elektrische auto) bijtelling:
4% 0 0
Benzine bijtelling:
7% 117 >110
Diesel bijtelling:
7% 111 >110

26. VERWIJDEREN VOGELPOEP

vloetbv
Daar heeft u veel water voor nodig. Week het eerst los en ga dan pas met de spons aan de slag. Daarmee voorkomt u krassen in de lak.

 • Verwijder de uitwerpselen zo snel mogelijk.
 • Gebruik een zachte vochtige doek.
 • Als de uitwerpselen droog en moeilijk te verwijderen zijn, leg er dan 10 minuten een vochtige doek op om de uitwerpselen zachter te maken.
 • Zet de auto regelmatig in de was. Dat beschermt de lak en geeft vogelpoep minder kans zich in te vreten.

27. 3 REDENEN OM NOOIT MEER OLIEVERVERSING UIT TE STELLEN!

Vraag je je af waarom het zo belangrijk is om olie op regelmatige basis te verversen?
Hier zijn enkele redenen die je zullen overtuigen om het nooit meer lang uit te stellen.

Verontreinigde Olie

Hoewel de moderne smeermiddelen additieven bevatten die de motor schoon houden, zullen na verloop van tijd toch bepaalde onzuiverheden, afkomstig van het verbrandingsproces, in de motorolie terechtkomen.
Deze roetdeeltjes kunnen afzettingen vormen en het filter verstoppen.

Te dikke olie
Wanneer het niveau van additieven in een olie daalt, is de olie niet langer in staat om roetpartikels op te lossen en zuren te neutraliseren. Daardoor wordt de olie dikker, wat betekent dat ze niet langer alle verschillende motoronderdelen kan bereiken, of hier veel te veel tijd voor nodig heeft. Hierdoor zal meer wrijving ontstaan, waardoor de motor kan oververhitten en beschadigingen kan oplopen.

Motor niet langer beschermd
Dankzij de nieuwste innovatieve additievenpakketten bevat motorolie van tegenwoordig bepaalde chemische componenten die de motor beschermen tegen schade zoals slijtage, corrosie etc. Wanneer deze componenten worden afgebroken zal de olie niet langer bijdrage tot de bescherming van de motor, waardoor deze vatbaar wordt voor corrosie en roest.

Kortom, het uitstellen van olieverversing versnelt het slijtageproces van de motor, wat op termijn een hoop geld kan kosten!

Het kiezen van de juiste olie en het regelmatig verversen van deze olie, zal de levensduur van het voertuig significant verlengen.

28. DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN

De scholen zijn weer begonnen
vloetbv

Duidelijker kun je een dode hoek bij een vrachtwagen niet aantonen.

Dit is het zicht mét alle bekende spiegels (dode hoek, trottoir- en frontspiegel). Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om over na te denken als scholier, fietser of wandelaar.

 

 

 

 

 

 

 

29. WILT U VEILIG ONDERWEG ZIJN?

De veiligheidstips van Vloet Autocenter Mill

30. BRANDSTOF EURO 95 VERVANGEN VOOR BRANDSTOF E10:

Voor ongeveer 10% van het wagenpark is brandstof E10 NIET geschikt, doe hier de E10check:

http://www.e10check.nl/